Daržovių pjaustyklės yra praktiški ir funkcionalūs virtuvės įrankiai, tampantys nepakeičiamais pagalbininkais gaminant bet kokius patiekalus. Kopūstų pjaustyklė, bulvių pjaustyklė, svogūnų pjaustyklė ir kitos daržovių pjaustyklės padeda paruošti maistą greičiau, lengviau ir patogiau. Pateikiame 5 paprastų ir nesudėtingai paruošiamų patiekalų receptus, kuriuos pagaminti padės daržovių smulkintuvas.
1. Klasikinės kopūstų salotos
Daržovių pjaustyklės puikiai tinka kopūstų salotoms gaminti. Kopūstų pjaustyklė padės greitai ir lengvai supjaustyti daržoves plonomis, tolygiomis juostelėmis, kurios idealiai tinka šioms traškioms salotoms.
Ingredientai:
- 1 nedidelė gūžė kopūsto
- 1 nedidelė raudonojo kopūsto galva
- 2 didelės morkos
- 1 puodelis majonezo
- 2 šaukštai obuolių acto
- 1 valgomasis šaukštas Dižono garstyčių
- 2 šaukštai cukraus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Kopūstų pjaustykle smulkiai supjaustykite žaliąjį ir raudonąjį kopūstus.
- Morkas susmulkinkite daržovių smulkintuvu.
- Dideliame dubenyje sumaišykite majonezą, obuolių actą, Dižono garstyčias, cukrų, druską ir pipirus.
- Į dubenį sudėkite supjaustytus kopūstus, susmulkintas morkas ir išmaišykite taip, kad visos daržovės pasidengtų padažu.
- Prieš patiekdami salotas, palaikykite jas šaldytuve bent 30 minučių.
2. Cukinijų „makaronai“ su pesto padažu
Spiralinė daržovių pjaustyklė paprastas cukinijas gali paversti įdomiomis, į makaronus panašiomis, gijomis, puikiai tinkančiomis mažai angliavandenių turintiems makaronams gaminti.
Ingredientai:
- 2 didelės cukinijos
- 1 puodelis šviežių bazilikų lapelių
- 1/4 puodelio kedro riešutų
- 1/2 puodelio tarkuoto parmezano sūrio
- 2 skiltelės česnako
- 1/2 puodelio alyvuogių aliejaus
- Druskos ir pipirų pagal skonį
Gaminimo eiga:
- Naudodami spiralinę daržovių pjaustyklę, supjaustykite cukinijas.
- Cukinijų „makaronus“ sudėkite į įkaitintą keptuvę ir maišydami apkepkite juos ant didesnės ugnies apie 2 minutes. Tačiau nepersistenkite, tegul juostelės lieka „žalios“ bei traškios.
- Virtuviniame kombaine sumaišykite bazilikus, kedro riešutus, parmezano sūrį ir česnaką. Naudokite pulsavimo režimą tol, kol viską smulkiai susmulkinsite.
- Vėliau į virtuvinį kombainą lėtai pilkite alyvuogių aliejų ir maišykite tol, kol mišinys taps vientisas. Gautą padažą pagardinkite druska ir pipirais.
- Cukinijų „makaronus“ sumaišykite su pesto padažu.
Patiekite iš karto, jei norite, papuoškite patiekalą parmezano sūriu.
3. Bulvių apkepas
Bulvių pjaustyklė gali padėti išgauti idealiai plonus bulvių griežinėlius tobulo skonio apkepui.
Ingredientai:
- 4 didelės bulvės
- 2 puodeliai riebios grietinėlės
- 1 puodelis tarkuoto Griujerio sūrio
- 2 skiltelės smulkinto česnako
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 valgomasis šaukštas sviesto
Gaminimo eiga:
- Įkaitinkite orkaitę iki 190 °C.
- Bulvių pjaustykle supjaustykite bulves plonais griežinėliais.
- Puode pakaitinkite grietinėlę, smulkintą česnaką, druską ir pipirus, kol mišinys pradės virti.
- Kepimo indą ištepkite sviestu ir jame sluoksniuokite bulvių griežinėlius, kiekvieną sluoksnį užpildami trupučiu grietinėlės mišinio.
- Tarp sluoksnių pabarstykite Griujerio sūrio.
- Galiausiai, sudėkite paskutinį bulvių sluoksnį ir užpilkite ant jo likusį grietinėlės mišinį.
- Bulvių apkepą kepkite 45–50 minučių, kol bulvės suminkštės, o viršus taps auksinės spalvos.
4. Prancūziška svogūnų sriuba
Svogūnų pjaustyklė yra reikalinga siekiant greitai ir vienodai supjaustyti didelį kiekį svogūnų.
Ingredientai:
- 6 dideli svogūnai
- 4 šaukštai sviesto
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 arbatinis šaukštelis cukraus
- 2 skiltelės smulkinto česnako
- 8 puodeliai jautienos sultinio
- 1/2 puodelio sauso baltojo vyno
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- 1 prancūziškas batonas, supjaustytas griežinėliais
- 2 puodeliai tarkuoto Griujerio sūrio
Gaminimo eiga:
- Naudodami svogūnų pjaustyklę, supjaustykite svogūnus.
- Dideliame puode ant vidutinės ugnies įkaitinkite sviestą ir alyvuogių aliejų. Sudėkite svogūnus ir cukrų, virkite, kol jie karamelizuosis (apie 30 minučių).
- Sudėkite smulkintą česnaką ir virkite dar apie minutę.
- Supilkite jautienos sultinį ir baltąjį vyną, pagardinkite druska ir pipirais. Virkite dar 20 minučių.
- Sriubą išpilstykite į kepimui orkaitėje skirtus dubenėlius. Ant kiekvieno uždėkite po gabalėlį prancūziško batono ir gausų kiekį Griujerio sūrio.
- Kepkite tol, kol sūris išsilydys ir sriuba pradės burbuliuoti.
5. Stir Fry daržovės
Naudodami daržovių smulkintuvą ir daržovių pjaustyklę, galite pagreitinti patiekalo paruošimo laiką.
Ingredientai:
- 1 paprika
- 1 didelė morka
- 1 cukinija
- 1 puodelis brokolių žiedynų
- 1 puodelis snieginių žirnelių
- 2 šaukštai sojų padažo
- 1 valgomasis šaukštas sezamų aliejaus
- 1 valgomasis šaukštas alyvuogių aliejaus
- 2 skiltelės smulkinto česnako
- 1 valgomasis šaukštas malto imbiero
- Sezamų sėklų papuošimui
Gaminimo eiga:
- Papriką, morką ir cukiniją supjaustykite daržovių pjaustykle.
- Įkaitinkite alyvuogių aliejų didelėje keptuvėje arba wok keptuvėje ant vidutinės ugnies. Į ją sudėkite česnaką ir imbierą, pakepinkite apie 30 sekundžių.
- Sudėkite į keptuvę visas daržoves ir maišydami kepkite 5–7 minutes, kol daržovės suminkštės ir taps traškios.
- Supilkite sojų padažą ir sezamų aliejų, išmaišykite, kad tolygiai pasidengtų.
- Daržoves, prieš tai papuošę jas sezamų sėklomis, patiekite iš karto.
„Modux“ asortimente – didelis daržovių pjaustyklių pasirinkimas
Ieškote aukštos kokybės, praktiškų bei funkcionalių daržovių pjaustyklių? Siūlome apsilankyti mūsų internetinėje parduotuvėje www.modux.lt, kurioje atrasite platų ir nuolat atnaujinamą šių virtuvės įrankių pasirinkimą. Daugiafunkcinės daržovių pjaustyklės, rankinės daržovių pjaustyklės – tai tik keletas gaminių, kuriuos atrasite mūsų asortimente. Mūsų siūlomos iš kokybiškų, patvarių medžiagų pagamintos daržovių pjaustyklės – funkcionalios, praktiškos bei lengvai prižiūrimos.
Daržovių pjaustyklės gerokai supaprastina maisto ruošimą, palengvina vienodų griežinėlių pjaustymą bei užtikrina patrauklų patiekalų pateikimą. Nesvarbu, ar naudojate rankinę daržovių pjaustyklę kasdieniam pjaustymui, ar spiralinę daržovių pjaustyklę įmantresniems patiekalams gaminti, šie įrankiai yra nepakeičiami bet kurioje virtuvėje. Mūsų siūlomi paprasti ir nesudėtingi receptai – nuo klasikinių kopūstų salotų iki gurmaniškos prancūziškos svogūnų sriubos – atskleidžia daržovių pjaustyklių universalumą ir patogumą.